Har Dronningen ret?

HAR DRONNINGEN RET OG ER DER NOGET OM SNAKKEN?

I Dronningens seneste nytårstale siger hun:
Mange oplever, at tempoet øges i dagligdagen, også mere end alle kan klare. Der er så meget, man skal nå, både på arbejdspladsen og i fritiden, måske vi skaber nogle af kravene selv. Vi vil jo så gerne have det hele med – helst på én gang”.
Jeg synes, at der er en tendens til, at vores måde at være sammen på bliver mere overfladisk, mindre nærværende. Vi tager os ikke tid til at forstå hinanden og vi glemmer at respektere hinanden og passe på hinanden

EN TRIST HISTORIE VI KAN LÆRE AF…

At vi har en tendens til ikke at passe på os selv og vente for længe med at trække i nødbremsen og søge hjælp når det handler om stress og udbrændthed, er helt klart noget jeg ser på tætteste hold.
Jeg hjælper mange typer af mennesker i min erhvervspsykologiske praksis på Østerbro i København. De der søger støtte og hjælp er lige fra de med et ønske om en bedre work-life-balance og øge den mentale trivsel til de der slås med stress og søger stressbehandling. I den forbindelse vil jeg gerne dele en henvendelse jeg fik på mail for nyligt, fordi vi kan lære rigtig meget af den…

En kvinde skriver til mig:
Jeg har brug for en konsultation nu, da jeg er lidt i chok, da jeg blev indlagt med mistanke om en blodprop i hjernen. Efter min lægens anbefaling er jeg hjemme fra mit job, så jeg vil gerne have en tid hos dig så hurtigt som muligt da det nok handler om stress.”
Jeg deler den her historie fordi den fortæller om hvor vigtigt det er at passe på sig selv og sin trivsel. Jeg deler den også fordi den beskriver hvad der sker, hvis vi ikke drager omsorg for vores mentale sundhed og tager trivsel alvorligt.

Stress kan mærkes både på det fysiske, psykiske og adfærdsmæssige plan. Så det du kan gøre på egen hånd, er at være ærlig overfor dig selv og ikke slå det hen med forklaringer, ’dårlige undskyldninger’ og bagatellisere det! Du skal tænke på dig selv lidt som en bil – den skal også til eftersyn og den skal have nye dæk på eller lignede. Det samme gælder også for dig hvis du skal kunne køre langt på literen og holde i mange år!

HER FÅR DU 3 LEDTRÅDE:

  • Din krop lyver aldrig, så lyt til den i tide!
  • Mærk efter og tag action når du kan mærke de mindste symptomer
  • Se på hvordan din adfærd er og om der er nogle ændringer som præger dig negativt

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om hvordan jeg arbejder med mennesker, eller vil blive inspireret til at forstå hvad der sker, så læs mere her 

Kognitiv terapi Copenpsyk