NÆRVÆR eller FRAVÆR – hvad vælger du?

Hvordan kan vi mærke om vi er tilstede? Ja, det er et stort spørgsmål, og når vi kigger indad og spørger os selv hvilken livsstil vi fører og om vi lever det liv vi ønsker, så begynder vi at reflektere og kigge indad. Men er det det samme som at være nærværende? Ikke helt. Men når vi som mennesker gør os nogle tanker om hvordan vi går rundt og har det, så dukker spørgsmål ofte frem som; Har jeg det rigtige job? Trives jeg i mit arbejdsliv? Hvordan går det med mine relationer til familie, børn og min ægtefælle? Og ikke mindst lever jeg det liv jeg drømmer om?At være nærværende er en måde at forholde sig til sig selv og andre på. Det er en særlig måde at være i øjeblikket, så at sige, og når vi er det, så er vi nærværende. Når vi mennesker gør os umage i at være nærværende så indebærer det også at vi skal tage stilling til og ikke mindst handle anderledes. Og med det mener jeg at gøre holdning til handling. Nærvær betyder nemlig til- og fravalg. Det er ikke noget der kommer af sig selv, er min erfaring med de mennesker som jeg arbejder med. De har taget et aktivt valg om at tage ansvar og skabe forandring for dem selv – netop for at ændre deres livstil positivt.

HVAD SKER DER NÅR VI GLEMMER OS SELV?

Det modsatte af nærvær er fravær – når vi ikke er tilstede der hvor vi er, hvilket ikke er nogen let sag, så går det ud over vores system. Og med vores system mener jeg vores krop, sind og psyke. Vores trivsel er så at sige truet for når vi ikke lytter til os selv og så reagerer vores krop. Vi ræser igennem livet uden at stille os selv spørgsmålet om vi er lykkelige og trives. Vi har så travlt, at vi glemmer os selv og jo længere vi kommer væk fra os selv, jo mere fraværende bliver vi i alt hvad vi gør og laver. Derfor kan det bestemt betale sig at investere lidt i sig selv og få nogle værktøjer til at skabe en positiv forandring. Og hvordan begynder man så med det? Ja det kan du gøre ved eksempelvis at stille dig selv tre små – men vigtige spørgsmål:

Hvad skal der til for at jeg kan leve mere i overensstemmelse med mine ønsker, behov og drømme?

Hvordan kan jeg skabe lidt plads til selvudvikling med fokus på mere nærvær og få mig selv i centrum?

Hvad skal der til for at lave en livstilsændring?

Så får du forhåbentlig lidt at arbejde med, så fravær kan blive til lidt mere nærvær i dit liv.

VIL DU VIDE MERE OG BLIVE KLOGERE PÅ DIG SELV?

Disse små skridt kan du så tage til næste niveau og finde én som kan støtte dig i den forandringsproces. Så kan du helt konkret gøre dine tanker til handlinger – det er nemlig ikke altid lige let at være på den rejse alene – nogle gange skal vi have nogen at dele det med og have nogen der kan guide os og styre os i den rigtige retning.

Jeg har arbejdet med forbedre menneskers trivsel i nu snart 10 år og har arbejde med mindfulness siden 2008 – her kan du læse mere om hvordan

Og du kan også læse artiklen jeg har skrevet om ´bedre mødekultur med mindfulness’ her:

Eller ring også gerne direkte, hvis du, eller jeres virksomhed har nogle spørgsmål og tænker på at skabe mere nærvær, fokus og effektivitet med mindfulness tlf: 60 71 02 75