Hvad er opskriften på et godt arbejdsfællesskab og et godt kollegaskab?

Tillid er fundamentet for et godt kollegaskab og afgørende for medarbejdernes arbejdslyst. 

Når der er en indbyrdes stærk tillid i samarbejdet, bliver udfordringer håndteret, før de bliver til egentlige konflikter.

Opskriften indeholder en række elementer og har samtidig en del variable faktorer, der er nødvendigt at dosere med omtanke.

På listen over ingredienser er blandt andet tillid, konflikthåndtering, kommunikation, forventningsafstemning og fælles resultatfokusering.

Det vigtigste for kollegaskabet

Den absolut vigtigste faktor er den indbyrdes tillid mellem mennesker, der skal samarbejde og løse jeres kerneopgave.

Vi ved, at tillid er fundamentet for et velfungerende team, og at tillid er afgørende for medarbejdernes trivsel og sammenhængskræft.

Mit arbejde med teamudvikling og trivsel sker ofte på baggrund af at kollegaskabet mangler, fordi ingredienserne er doseret forkert og ikke bliver italesat.

Tilliden bliver typisk svækket, når kommunikationen er mangelfuld og utydelig, eller hvis taletiden og lydhørheden undervurderes og overhøres.

Forventningsafstemning, der bygger på antagelser og overbevisninger er ligeledes med til at udfordre det gode kollegaskab.

Mit arbejde består derfor ofte i at opbygge en kultur, hvor netop tillid og godt kollegaskab kommer tilbage på sporet og i fokus. Arbejdet består derfor ofte i:

  1. At travle garnnøglet op
  2. Få tonen og kommunikation til at glide
  3. At få talt om trivsel og de udfordringer der ligger gemt og er klemt

Jeg oplever, at det kan være super-svært at få taget hul på de snakke om uenigheder, mistrivsel og misforståelser.

…Men jeg oplever omvendt også, at når det lykkes, er værdien enorm, fordi arbejdspladsen så hermed er på forkant med de egentlige tunge og opslidende konflikter. Fordi når de først får bidt sig fast, kan det være livstruende for et team eller virksomhed!

”Et stærkt, tillidsfuldt og resultatgivende arbejdsfællesskab, er den bedste branding din arbejdsplads og dit team kan ønske sig” 😊

Du er altid velkommen til at ringe direkte til mig hvis du som leder/HR også gerne vil arbejde med tilliden og samarbejdet i teamet eller finder det vigtig med et servicetjek på jeres trivsel.

Find også mere inspiration og værktøjer her:

Lederskabskort der udvikler dig og dit lederskab!

Læs mere og køb her!

Dialogkort for ledere

Dialogkort til bedre arbejdsglæde!

Læs mere og køb her!

Dialogkort work-life-balance

…MIN TELEFON STÅR ALTID ÅBEN FOR DIG

60 71 02 75😊

GOD ARBEJDSLYST!

Med kærlig hilsen

Lene Sheila Gjørup