Opdateret 07.05.2023

Parterapi i København

Parterapi og parterapeut i København

Find hinanden igen med parterapi

Parterapi giver jer muligheden for at få et bedre liv sammen. I parterapi i København hjælper jeg jer med at forbedre jeres parforhold ved hjælp af en god og omsorgsfuld kommunikation med hinanden. Når I genfinder gnisten, får I plads til kærlighed, nærhed og intimitet igen.

Hvorfor skal I vælge parterapi?

Hvis I oplever problemer i jeres parforhold, kan det være en god idé at gå til parterapi. Det hjælper jer med at få rettet jeres forhold op igen, så I ikke nødvendigvis behøver at gå fra hinanden. Mange par oplever på et eller andet tidspunkt i deres parforhold, at deres samvær og sexliv ikke længere fungerer optimalt. Så det er en helt normal situation, I står i. Der er vidt forskellige årsager til, at par vælger at søge parterapi. Det kan være, at I:

 • har mistet gnisten
 • har svært ved at kommunikere
 • skændes mere
 • har seksuelle problemer (f.eks. rejsningsproblemer eller manglende sexlyst)
 • har oplevet en svær graviditet eller en voldsom fødsel
 • har oplevet utroskab
 • er uenige om børneopdragelse eller økonomi
 • er tæt på skilsmisse
 • har brug for et servicetjek af jeres parforhold til at forebygge problemer
Parterapi - er parforholdet en kamp?

Hvad får I ud af parterapi?

Parterapi er vejen frem til at skabe større forståelse, anerkendelse og respekt for hinanden. I er to individuelle personer, som er forbundet via jeres parforhold, så I kan opfatte situationer forskelligt. I parterapi opnår I ny indsigt i jeres partners behov, længsler og frustrationer. I lærer hinanden bedre at kende og styrker således jeres parforhold.

Klar kommunikation kan redde jeres forhold, så I får brugbare redskaber til at kommunikere klart og positivt med hinanden. I parterapi arbejder I med at blive bedre til at udtrykke jeres ønsker, behov og forventninger til hinanden. Når I kommunikerer og udtrykker jer klart, skaber I en bedre måde at være sammen på.

Parterapi giver jeres kærlighed til hinanden bedre vilkår. I bliver mere opmærksomme på de ting, der giver jer glæde og nærvær. Det fremmer således jeres livskvalitet. Når I udvikler jeres parforhold, kan gnisten vende tilbage. Der bliver igen plads til kærlighed, intimitet og venskab.

Er det for sent med parterapi?

Om I skændes meget, er uenige om børneopdragelsen eller ikke kan genfinde kærligheden og intimiteten, så er det aldrig for sent at søge støtte og hjælp til jeres parforhold. Kærligheden er værd at kæmpe for, men det bliver lettere, jo tidligere I søger parterapi.

Det er aldrig for sent at redde jeres ægteskab eller parforhold. Alle forhold bliver udfordret, men spørgsmålet er, om I tager fat om roden og gør noget ved det. I skal pleje jeres parforhold og holde det i live. Det gør I bedst ved at søge den rigtige støtte og hjælp, før jeres gnist til hinanden brænder helt ud.

Hent jeres Guide til Parforhold HER!

Hvordan foregår parterapi?

Parterapi er en samtale, hvor I begge to deltager og sidder ved siden af hinanden. Vi starter med at undersøge, hvad der fungerer godt, og hvad der er svært i jeres parforhold lige nu. I får hver især mulighed for at fortælle, hvordan I oplever, mærker og føler det.

I fællesskab afklarer vi hvilke områder, vi skal arbejde med, og hvad der er vigtigt for jer sammen og hver især. I parterapien er der plads til refleksioner, spørgsmål og feedback til både mig og hinanden. Jeg sørger for en god struktur og et omsorgsfuldt rum, hvor der både er plads til følelser, grin og tårer.

Hvor lang tid varer et forløb?

Intet forløb er ens, men det består typisk af 5-10 sessioner, hvor en session varer 1-3 timer. Mellem sessionerne får I øvelser og hjemmeopgaver for.

Vil I vide mere?

Hvis I vil have hjælp med at genfinde gnisten og kærligheden, så kontakt mig nu for en uforpligtende snak om parterapi i København på telefon 60 71 02 75 eller på mail info@copenpsyk.dk

Hvad er min rolle som parterapeut?

Min rolle som parterapeut er at være nærværende og lyttende. Et godt samspil er særligt vigtigt, så jeg gør mit til, at I føler jer trygge, lyttet til og respekteret. Jeg deltager aktivt i sessionen og bruger de metoder, som passer bedst til jeres parforhold. Vi kan således komme ind til kernen af problemerne, og I bliver hjulpet godt igennem hele processen.

Hvilke metoder bruger jeg?

Jeg skræddersyr metoderne til jeres behov, for det rykker mest. Det er ikke jer, der skal passe ind i metoderne, men metoderne der skal tilpasses, så I sammen kommer et godt sted hen med jeres parforhold.

Mine metoder tager afsæt i kognitiv tilgang og positiv psykologi. Det indebærer, at vi tager fat om de tanker, følelser og situationer, der skaber problemer for jer. Vi ser på, hvordan vi kan ændre på de fasttømrede mønstre, som man tit gror fast i som par, og hvordan disse kan blive opløst. På den måde kan I få genskabt en mere kærlig og omsorgsfuld relation til hinanden og komme ud af krisen i jeres parforhold.

Hvor meget erfaring har jeg med parterapi?

Jeg har arbejdet med terapeutiske samtaler i mere end 15 år og har mange forskellige metoder og teknikker i min værktøjskasse. I får derfor en solid og erfaren kapacitet, der kan understøtte jeres parforhold positivt, så I kommer lige nøjagtig derhen, hvor I ønsker.

Udbytte ved parterapi

 • I udvikler jeres parforhold
 • I får en bedre relation til hinanden
 • I får redskaber til at kommunikere bedre
 • I får hjælp til at finde jeres rolle i forhold til jeres partner
 • Ved skilsmisse får I hjælp til bedst muligt at komme gennem den svære proces

Ring eller skriv gerne for at få uddybet hvordan jeg helt nøjagtigt kan hjælpe jer på:

Tel: 60 71 02 75 eller e-mail: info@copenpsyk.dk

HJÆLP TIL SELVHJÆLP.

Dialogkort til parforhold – Skab gejst og gnist i parforholdet!

Læs mere og køb her!

Parkort

Du kunne måske også være interesseret i:

Kognitiv terapi i København

Metakognitiv terapi i København