Skab forandring der batter med Den Motiverende Samtale

Den Motiverende Samtale (Motivational Interviewing) gør jer i stand til at motivere mennesker til forandring. Jeg lærer jer at bruge metoden til at åbne op for muligheder og skabe bedre livskvalitet for dem, I arbejder med. I kan også bruge samtaleteknikken til at forebygge konflikter og mistrivsel på jeres arbejdsplads som en sidegevinst, og herigennem får I en bedre samtalekultur.

Hvem kan bruge Den Motiverende Samtale?

Kurset er for alle, som ønsker en anerkendt og evidensbaseret teknik til at motivere mennesker til forandring. Den er rigtig god, hvis I arbejder med at hjælpe mennesker til adfærds- eller livsstilsforandringer, som for eksempel:

  • Sundheds- og plejepersonale (læger, sygeplejersker, kiropraktorer, fysioterapeuter, SOSU-assistenter, ergoterapeuter, diætister)
  • Vejledere og rådgivere (fængselsfunktionærer, socialrådgivere, misbrugskonsulenter, jobkonsulenter, arbejdsmiljørepræsentanter)
  • Pædagoger og lærere
  • Psykologer, terapeuter og behandlere
  • Ledelse

Det får I ud af Den Motiverende Samtale

Et kursus i Den Motiverende Samtale giver jer viden og værktøjer til, hvordan I kan støtte og motivere dem, I arbejder med. I lærer også, hvordan I kommer bag om modstand og dilemmaer, som kan skygge for den enkeltes udvikling og forandring. Det er en spændende samtaleteknik, hvor I bliver klogere på de mennesker, I arbejder med. Jeg tilbyder skræddersyede kurser i Den Motiverende Samtale til netop jeres institution eller organisation. I lærer bedst metoden gennem undervisning og træning. Det er et seriøst redskab, som I skaber livsstilsændringer og når nye erkendelser med.

Praktisk gennemførelse af kurset

Undervisningen foregår hovedsageligt over 1-2 dage. Første del handler primært om teorien bag Den Motiverende Samtale, men vi bruger også dialogøvelser undervejs, som er med til at skabe en god forståelse for teorien. I anden del bruger vi den lærte teori i forhold til jeres specifikke arbejdsopgaver, så kurset bliver så relevant som muligt. I får altså rig lejlighed til at arbejde med konkrete og praksisnære eksempler, så I kan højne kvaliteten i jeres arbejde og samtaler lige nu.

Jeg sørger for et fortroligt rum, hvor vi behandler konkrete dilemmaer, der vedrører hverdagen i jeres arbejde. Jeg lægger stor vægt på inddragelse og afveksling i undervisningen.

I kan supplere undervisningen med MI-supervision efterfølgende, så I konstant bliver skarpere og bedre til Den Motiverende Samtale.

Hvorfor vælge CopenPsyk til Den Motiverende Samtale?

Jeg har 10 års erfaring med at praktisere og undervise i Den Motiverende Samtale samt over 1000 praksissamtaler bag mig. I får derfor en kompetent underviser, som kan lære jer at bruge metoden til gavn for hele jeres organisation eller en enkelt afdeling.

Vil I vide mere?

Er I blevet inspireret til, hvordan I kan bruge Den Motiverende Samtale eller nysgerrige på at høre mere, så ring gerne til mig nu på 60 71 02 75 eller send mig en mail på info@copenpsyk.dk

Teorien bag Den Motiverende Samtale

Den Motiverende Samtale er udviklet af de to psykologer William R. Miller og Stephen Rollnick og er inspireret af Carl Rogers’ personcentrerede tilgang. Carl Rogers er psykolog og faderen til psykoterapien.

Metoden har afsæt i positiv psykologi og den kognitive teori, men den har også hentet stor inspiration fra lærings- og motivationsteorier. Anerkendelse, håb, forandring og empati er centrale begreber indenfor Den Motiverende Samtale.

Den Motiverende Samtale

Udbytte ved Den Motiverende Samtale

  • I lærer at kommunikere motiverende
  • I lærer at håndtere modstand, indvendinger og svære dilemmaer
  • I bliver gode til at føre ”de svære samtaler”
  • I lærer at håndtere følelsesmæssige svære barrierer og udfordringer i praksis
  • I lærer om motivationsfaktorer og forandringsprocesser

Ring eller skriv gerne for at få uddybet hvordan jeg helt nøjagtigt kan hjælpe jer på:

Tel: 60 71 02 75 eller e-mail: info@copenpsyk.dk

Hvad siger tidligere kursister om Den Motiverende Samtale?

”Jeg har fået en ny tilgang til samtalerne, så man er mere åben over for deres forklaring og deres input.”

”Jeg har fået større viden og mulighed for at indgå en aftale.”

”Jeg har fået forståelse for flere typer og personligheder.”

”Rigtig fint med meget konkret casearbejde.”

Tidligere kursister