Skab forandring der batter med Den Motiverende Samtale

Hvad er Den Motiverende Samtale og hvad er MI-metoden?

Den Motiverende Samtale, eller Motivational Interviewning (MI) på engelsk.

”Den motiverende samtale er en samarbejdsbaseret samtalestil rettet mod at styrke en persons egen motivation for forandring”

Den Motiverende Samtale eller MI metoden kan vi bruge i forskellige sammenhænge og i forskellige fag og professioner. Her vil jeg gerne give dig et indblik i hvornår og hvor vi kan bruge den:

  1. Den Motiverende Samtale som metode bruger vi til at komme en svær samtale i møde som både kan bestå af ambivalens og dilemmaer som en person eller forskellige parter er en del af.
  2. En svær samtale er som oftest bundet op på følelser og fortvivlelse som metoden er god til at opløse og få mere afklaring på.
  3. En svær samtale indebærer også oftest uforløste frustrationer hvor MI er særligt velegnet at bruge.
  4. Og en person i indre konflikt er ofte båret af magtesløshed og modstand. Her er motivationssamtalen en fremragende samtaleteknik at bruge
  5. En svær samtale skal helst også udmunde i noget udvikling og bevægelse og her er MI så oplagt at anvende, så man på den måde får personens egne ressourcer og styrker i spil.

Skab forandring

Motivational Interviewing gør jer i stand til at motivere mennesker til forandring. Jeg lærer jer at bruge metoden til at åbne op for muligheder og skabe bedre livskvalitet for dem, I arbejder med. I kan også bruge samtaleteknikken til at forebygge konflikter og mistrivsel på jeres arbejdsplads som en sidegevinst, og herigennem får I en bedre samtalekultur.

Hvem kan bruge metoden?

Metoden er for alle, som ønsker en anerkendt og evidensbaseret teknik til at motivere mennesker til forandring. CopenPsyk tilbyder et kursus i metoden, hvor I får viden og værktøjer i emnet. Kurset er rigtig godt, hvis I arbejder med at hjælpe mennesker til adfærds- eller livsstilsforandringer.

Her finder du links til dit helt specifikke fagområde:

Det får I ud af samtalemetoden

Et kursus i metoden giver jer viden og værktøjer til, hvordan I kan støtte og motivere dem, I arbejder med. I lærer også, hvordan I kommer bag om modstand og dilemmaer, som kan skygge for den enkeltes udvikling og forandring. Det er en spændende samtaleteknik, hvor I bliver klogere på de mennesker, I arbejder med. Jeg tilbyder skræddersyede kurser i metoden til netop jeres institution eller organisation. I lærer bedst metoden gennem undervisning og træning. Det er et seriøst redskab, som I skaber livsstilsændringer og når nye erkendelser med.

Praktisk gennemførelse af kurset

Undervisningen foregår hovedsageligt over 1-2 dage. Første del handler primært om teorien bag MI, men vi bruger også dialogøvelser undervejs, som er med til at skabe en god forståelse for teorien. I anden del bruger vi den lærte teori i forhold til jeres specifikke arbejdsopgaver, så kurset bliver så relevant som muligt. I får altså rig lejlighed til at arbejde med konkrete og praksisnære eksempler, så I kan højne kvaliteten i jeres arbejde og samtaler lige nu.

Jeg sørger for et fortroligt rum, hvor vi behandler konkrete dilemmaer, der vedrører hverdagen i jeres arbejde. Jeg lægger stor vægt på inddragelse og afveksling i undervisningen.

I kan supplere undervisningen med MI-supervision efterfølgende, så I konstant bliver skarpere og bedre til motivationssamtalen.

Hvad siger kursisterne?


Tania Buss, leder


Thomas Kappel, arbejdsmiljørepræsentant

Hvorfor vælge CopenPsyk?

Jeg har 10 års erfaring med at praktisere og undervise i Den Motiverende Samtale samt over 1000 praksissamtaler bag mig. I får derfor en kompetent underviser, som kan lære jer at bruge metoden til gavn for hele jeres organisation eller en enkelt afdeling. Herudover er jeg Certificeret TNT (Training New Trainers) og medlem af MINT (foreningen for erfarne undervisere og praktikere i MI, Motivational Interviewing)

Vil du vide mere?

Er du blevet inspireret til, hvordan I kan bruge Den Motiverende Samtale eller nysgerrige på at høre mere, så ring gerne til mig nu på 60 71 02 75 eller send mig en mail på info@copenpsyk.dk

Du kan også købe MI-Guiden – en manual til hvordan du løfter dine forandringssamtaler til et andet niveau. Læs  mere her:

Teorien bag

Den Motiverende Samtale er udviklet af de to psykologer William R. Miller og Stephen Rollnick og er inspireret af Carl Rogers’ personcentrerede tilgang. Carl Rogers er psykolog og faderen til psykoterapien.

Metoden har afsæt i positiv psykologi og den kognitive teori, men den har også hentet stor inspiration fra lærings- og motivationsteorier. Anerkendelse, håb, forandring og empati er centrale begreber.

Køb din egen manual til hvordan du løfter dine forandringssamtaler til et andet niveau. Læs  mere HER!

Udbytte ved Den Motiverende Samtale

  • I lærer at kommunikere motiverende
  • I lærer at håndtere modstand, indvendinger og svære dilemmaer
  • I bliver gode til at føre ”de svære samtaler”
  • I lærer at håndtere følelsesmæssige svære barrierer og udfordringer i praksis
  • I lærer om motivationsfaktorer og forandringsprocesser

Ring eller skriv gerne for at få uddybet hvordan jeg helt nøjagtigt kan hjælpe jer på:

Tel: 60 71 02 75 eller e-mail: info@copenpsyk.dk

Hvad siger tidligere kursister?

“Jeg har ændret min opfattelse af hvordan man har en samtale med det andet menneske. Ved at bruge denne MI-metode til Den Motiverende Samtale er man meget mere lyttende og anerkendende. Det give meget mere som giver og modtager. Super fint kursus. Meget spændende og jeg har fået stort udbytte af kursusdagen og min motivation var på 9 ud af 10 ?

“Et kursus hvor hjertet var i fokus, og hvor vi blev mindet om at empati ikke må undervurderes. Nøglen til godt psykisk arbejdsmiljø er den fine balance mellem empati og kunsten i at lytte, MI-modellen har fået en særlig plads hos mig og den bliver bestemt ikke glemt. Meget givende undervisning med gode praktiske opgaver og en passioneret underviser”.

”Jeg har fået en ny tilgang til samtalerne, så man er mere åben over for deres forklaring og deres input.”

”Jeg har fået større viden og mulighed for at indgå en aftale.”

”Jeg har fået forståelse for flere typer og personligheder.”

”Rigtig fint med meget konkret casearbejde.”

“Jeg har fået gode værktøjer til at passe på mig selv i den svære samtale.”