BEHANDLING AF ANGST

Angstbehandling i København

Lad ikke angsten styre dit liv – Få hjælp til at slippe af med din angst

Angstanfald kan komme, når man mindst venter det. Der er mange tegn på angst, som kan afhjælpes med nogle få værktøjer og gennem angstbehandling.

Viste du, at tre danskere ud af 10 i løbet af deres liv vil få en angstlidelse? Men når vi har en psykisk sårbarhed, kan det tit være svært at få taget hul på den.

Mange bærer rundt på en angst alene, men når de får sat et tema og navn på, er min erfaring, at det føles som om, at en sten falder fra hjertet.

Ring for en uforpligtende snak eller skriv direkte til mig, Lene fra CopenPsyk, på telefon 60 71 02 75 eller book en tid her

Hvorfor får man angst?

Mere end 7 procent er dagligt ramt af angst, og denne tendens er desværre KUN stigende. Angst sætter sig i vores krop og sind. Hvis angst ikke bliver taget alvorligt, og du ikke får behandling for din angst, fører det desværre ofte til en depression og isolation samt alvorlige selvværdsproblemer m.m. En smule nervøsitet er som regel ufarlig, men oplever du en belastende negativ frygt eller angstfølelse, som går ud over din livskvalitet, er det en rigtig god ide at søge behandling for angst.

Angsten har mange ansigter, og angst kan tage sig meget forskellig ud. Der er altså mange tegn på angst. Det kan være lige fra social angst, til panikangst eller tvangstanker. Det kan ligeledes være en generaliseret angst, eksamensangst eller præstationsangst. Det kan også være en fobi, som er frygten for noget særligt, eksempelvis for mørke, højder eller åbne pladser. Dette er bare nogle få eksempler på de typer angstlidelser og fobier, der findes.

Hvad er årsagen til, at DU har angst?

Årsagen til angst er mange og ofte psykisk betinget i én eller anden grad. Nogle af årsagerne, til at du føler angst, kan blandt andet være, at du er perfektionist og stiller ekstremt høje krav. Det kan være, du har præstationsangst, du føler dig usikker på dig selv eller du måske har urealistiske tanker om noget bestemt. Det er muligt, at du har lavet bestemte regelsæt for dig selv, og du begrænser dig selv i visse sammenhænge, og den tendens kun bliver værre og værre for dig. Dette er bare nogle få årsager, men det er altid en individuel sag at have angst. Lige nøjagtig dine angstsymptomer og årsager er unikke og skal afdækkes i din personlige angstbehandling.

Hvad er angst, og hvad er symptomerne på angst?

Angst er et belastende problem, der opleves som en stressende tilstand. Det er ofte et signal på, at man takler og tolker en situation på en uhensigtsmæssig måde.

Signaler på angst er mange. De første symptomer på angst ser du ved en indre uro eller ulyst. Du føler dig måske anderledes og forkert, eller du har svært ved at overskue ting. Angst opstår, når frygt og overdrevet nervøsitet for nogen eller noget tager overhånd og styrer dit liv på en uhensigtsmæssig måde. Ofte føler personer med angst også skyld og skam samt har en dårlig nattesøvn og uro i kroppen. Angst er oftest en kombination af flere mindre kriser og mange forskellige belastninger, der hober sig op.

Mange ved, at én slags angst kan føre til andre angsttyper, men langtfra alle ved, at angst også kan føre til andre psykiske følgesygdomme, såsom depression og OCD. Mange mennesker lider af angst i det skjulte, men det er bare ikke rigtigt noget, vi taler om og deler med andre desværre, ligesom hvis vi nu havde et brækket ben eller en arm for eksempel.

Hvordan ser en effektiv angstbehandling ud?

Angst, der ikke tages alvorligt og bliver behandlet seriøst og professionelt, kan få store konsekvenser for dig. Det kan gå hen at blive en form for kronisk aggressiv angst.

Det kræver, at du investerer i dig selv, og du får en ordentlig angstbehandling, som inkluderer en god plan for dig og som tager højde for lige nøjagtig dine personlige udfordringer og behov. Jeg kan hjælpe dig af med din angst igennem et seriøst program, hvor vi blandt andet arbejder med dine tanker og følelser.

Vi arbejder også med dine handlingsmønstre og gennemgår en trivselsmodel, jeg har udviklet, der bygger på mine mange års erfaring i at arbejde med forskellige typer af angst. Du får værktøjer til at dæmpe din angst og takle angsten i hverdagen. Samtidig får du lette og holdbare redskaber til at blive fri af angsten og hermed kan leve et mere naturligt hverdagsliv.

Hos CopenPsyk får du behandlet din angst ud fra en effektiv og grundig model. Men det kræver et aktivt valg fra dig side – nemlig at du engagerer dig og er parat til at gøre noget for at få det bedre. Men det er du selvfølgelig også med sikkerhed klar til, for der er ingen der er ramt af angst, der har lyst til at prøve det igen.

Hvordan foregår et behandlingsforløb af angst?

En holdbar angstbehandling indebærer elementer, som for eksempel:

 • At komme psykisk og mentalt i form
 • At få hverdagen til af hænge sammen igen
 • At blive angstfri og slippe af med dine bekymringer
 • Genskabt ro og balance i din krop
 • Føle at du er oven på og har overskud

Angstbehandlingen er altid et forløb. Det første, vi skal, er afstresning af dit indre system og komme de værste angstsymptomer til livs. Derefter tager vi fat på den forebyggende del. Målet er, at du kommer helt af med dine bekymringer og frygt – lige meget hvilken en type angst du har.

Behandlingen betyder også at finde frem til dine konkrete årsager til angst, og hvordan du reagerer på og håndterer visse situationer og hændelser. Forebyggelse består både i at ændre afvigende vaner og handlemønstre, ligesom vi også arbejder med praktiske øvelser og dine tanker.

Ring for en uforpligtende snak eller skriv direkte til mig, Lene fra CopenPsyk, på telefon 60 71 02 75 eller book en tid her

Formål og form

Formålet er, at du bliver angstfri hurtigt og er i gode professionelle hænder. Du får en masse værktøjer og praksisøvelser, og angstbehandlingen er konkret tilpasset dig og dine behov. Vi arbejder på, at du kan håndtere din angst og bliver fri for unødvendige bekymringer, uro og balance i dit system. Det er dig, der skal have styr på angsten og ikke omvendt. Det kommer du med sikkerhed til at få i dette behandlingsforløb. Du vil opleve at få mere frihed, slippe af med tankemylder, unødvendig kontrol og den frygtelige følelse af afmagt og begrænsning, dit liv er præget af med angsten. Derudover får du sat ord på dine frustrationer og det der er særligt svært og vanskeligt, ved at angsten har overtaget dit liv. Vi sørger for i fællesskab, at du kommer af med din angst og bliver en glad og fri person igen.

Erfaring med at arbejde med angst og fobi

Angst kan ramme alle, og jeg har mere end 10 års erfaring med at arbejde med mennesker, hvor angsten har bidt sig fat og har truet livskvaliteten. Jeg har læst psykologi på universitetet og har en kandidatgrad i psykologi. Jeg har hjulpet unge mennesker af med massiv eksamensangst, ligesom jeg har hjulpet voksne af med den ene eller anden form for angst.

Gennem årene har jeg også haft rigtig mange, der har haft angst i en kombination med depression og/eller stress. Så er du lidt i tvivl om, hvad det er du har, eller vil du gerne have afdækket nogle spørgsmål så ring gerne direkte. Det kan også være, at du allerede kender symptomer på angst og søger én med massiv erfaring så ring trygt direkte til mig og få en uforpligtende snak.

Teori og metode der virker på angst

Behandling af angst hos CopenPsyk sker gennem en grundig snak med dig og bygger på en kognitiv adfærdsteori suppleret med andre psykologiske teorier. Denne kombination er den bedste og mest effektive behandling af angst, uro og angstanfald. Vi kortlægger de fysiske symptomer, du har på angst, og hvornår angsten opstår samt i hvilke sammenhænge det sker for dig. Vi arbejder også med dine tanker og følelser, der er forbundet med din angst. Vi sørger også for at lave en ordentlig angstforebyggelse, så du hurtigt og let kan slippe af med din angst.

Hvor lang tid varer angstbehandling?

Behandling af angst foregår som et forløb med en varighed på 6-12 gange, alt efter hvor lagt tid du har gået rundt med din angst og hvilken angsttype, du har.

Behandling af angst i København

Det foregår hos mig i trygge og hyggelige rammer i København, hvor min psykologiske praksis er. Du skal se det som en proces, hvor du får værktøjer og redskaber til at blive fri for din angst. Du vil hurtigt kunne se resultater og opleve en bedre livskvalitet. Du vil opleve at være mere fri og få større selvtillid og overskud ind i dit liv.

Vil du vide mere om angst, kan du på angstforeningens hjemmeside b.la. læse mere om angst som pårørende samt symptomer på angst.

Udbytte ved angstbehandling

 • En komplet afdækning af hvor din angst stammer fra
 • Værktøjer til at håndtere din angst
 • Mere ro og balance i dit liv
 • Styr på dine tanker og følelser
 • Kommer af med din angst og dine angstsymptomer
 • Mere glæde, overskud og livskvalitet

Ring eller skriv gerne for at få uddybet hvordan jeg kan hjælpe dig helt nøjagtigt på:

Tel: 60 71 02 75 eller e-mail: info@copenpsyk.dk

Hvad siger de personer, der har været i angstbehandling hos CopenPsyk?

Du er meget velkommen til at kontakte én af mine referencer, som kan fortælle dig hvordan de er blevet hjulpet og er angstfri i dag.

”I mit forløb hos Copenpsyk har jeg udviklet mig fra at være ked af det, fortravlet og usikker på mig selv, til at kunne se værdierne i den person jeg er. I dag prioriterer jeg anderledes og jeg tror mere på mig selv. Det har været et forløb som startede med at bearbejde min eksamensangst til et forløb, der i dag griber fat i det, der var kernen i den angst

Jeg har allerede anbefalet Copenpsyk til flere bekendte, der kæmpede med nogle af de angst udfordringer jeg har haft, og jeg anbefaler fortsat Copenpsyk til alle, der ønsker at blive gladere for sig selv, ønsker at prioritere anderledes og alle, der gerne vil arbejde med sig selv og slippe af med angsten.”

“Jeg kan rumme flere situationer nu og har større overskud, efter jeg har været i et forløb med Lene. Jeg føler mig stærkere og er ikke bange for at tage ansvar nu.”