Kursus i MI – Motivational Interviewing (Den motiverende samtale)

Sådan udvikler I jeres samtaleteknik og skaber forandring der batter

Kender I det, at I løber tør for idéer til, hvordan I kan støtte en borger/kollega? Eller at det kan være vanskeligt nogle gange at se udvikling og forandring stadfæste sig? Har I lyst til at få nye redskaber indenfor samtaleteknikker til at komme omkring svære spørgsmål og indvendinger? Så er et kursus i MI – Motivational Interviewing (Den Motiverende Samtale) måske noget for jer!

Den Motiverende Samtale er en evidensbaseret og internationalt anerkendt metode om, hvordan man i samtaler, metodisk og professionelt, kan motivere mennesker til forandring. Både Sundehedsstyrelsen og Socialstyrelsen anbefaler metoden.

Kært barn har mange navne og MI bliver også kaldt Motivationssamtalen, Motiverende Interview og Den Svære Samtale.

CopenPsyk tilbyder et skræddersyet kursus i MI – Motivational Interviewing til netop jeres virksomhed eller organisation. I får viden og værktøjer indenfor MI og en introduktion til teorien bag. Den motiverende samtale læres bedst gennem undervisning og træning. I lærer, hvordan I kan støtte og motivere samt hvordan I kommer bag om modstand og dilemmaer, som kan skygge for den enkeltes udvikling og forandring. MI er en spændende samtaleteknik, og en måde I bliver klogere på jeres klienter/borgere/brugere. MI er et seriøst redskab til at skabe livsstilsændringer med og skabe bedre livskvalitet for dem, I arbejder med.

Lene fra CopenPsyk underviser i den motiverende samtale

Formål & Form

Et kursus i MI – Motivational Interviewing foregår hovedsageligt over 1-2 dage. Første del vil primært være teoretisk orienteret, hvor I får en indføring i MI-metoden, og vi arbejder med relevante dialogøvelser undervejs. Herefter går vi mere ind i metoden og gør det praksisnært i forhold til jeres specifikke arbejde. I får rig lejlighed til at tage fat i praksis, så I kan højne kvaliteten i jeres arbejde og samtaler.

Der vil blive sørget for et fortroligt rum, hvor vi behandler konkrete dilemmaer, der vedrører hverdagen i jeres arbejde. Der vil blive lagt stor vægt på inddragelse og afveksling i kurset.

Kurset kan suppleres med MI-supervision efterfølgende, så I konstant bliver skabere og bedre til Den Motiverende Samtale.

Målgruppe for MI – Motivational Interviewing

Alle, der arbejder med at hjælpe mennesker til adfærdsforandringer, hvor formålet er at skabe ejerskab og forandring, kan få gavn af et kursus i MI. Det kan for eksempel være sundheds- og plejepersonale, socialrådgivere, sygeplejesker, læger, vejledere, rådgivere eller pædagoger.

Her finder du links til dit helt specifikke fagområde:

Teori

Metoden er udviklet af de to psykologer Miller og Rollnick og er inspireret af Carl Rogers’ personcentrerede tilgang (psykolog og faderen til psykoterapien).

MI har afsæt i positiv psykologi og den kognitive teori og har hentet stor inspiration fra lærings- og motivationsteorier.

Anerkendelse og empati er centrale begreber indenfor ’Den Motiverende Samtale’.

Få mere at vide

Ring eller skriv gerne direkte for at få uddybet hvordan I kan drage optimal fordel af MI – Motivational Interviewing i netop jeres virksomhed eller organisation. Ring til mig nu på 60 71 02 75 eller skriv til mig på info@copenpsyk.dk

“Kære Lene
Tak for nogle gode og inspirerende dage. Jeg fik rigtig meget godt med mig hjem derfra. Især teknikkerne og principperne omkring den motiverende samtale fangede mig. Jeg har også gjort mig mange refleksioner siden i forhold til den motiverende samtale og jeg kunne sagtens forestille mig at tage den motiverende samle op igen – netop for at kunne udbygge mine færdigheder i at mestre den.
Tak til dig – og god energi.
De bedste hilsner “

“Kære Lene. Mange tak for et spændende og inspirerende kursus. Du er en dygtig formidler. Jeg er sikker på at det har givet mig nogle redskaber, som jeg får brug for ;-) ”

“Mange tak for sidst. Det var et fantastisk kursus i Den Motiverende Samtale og vi var alle vilde med dagen, metoden og din måde at undervise på. Vi glæder os allerede til næste gang i november måned.”

Få din egen MI-Guide – en manual til hvordan du løfter dine forandringssamtaler til et andet niveau. Læs mere HER!

Udbytte ved kursus i MI – Motivational Interviewing

  • I får en introduktion til MI-metoden
  • I bliver gode til at føre ”de svære samtaler”
  • I får en præsentation af en MI-samtalemodel
  • I kan behandle indvendinger og svære dilemmaer ud fra en MI-tilgang
  • I kan tage hånd om følelsesmæssige svære barrierer og udfordringer i praksis

Ring eller skriv gerne til mig nu for at få uddybet hvordan jeg helt nøjagtigt kan hjælpe jer:

Tel: 60 71 02 75 eller e-mail: info@copenpsyk.dk

Hvad siger tidligere kursister om MI – Motivational Interviewing?

“Jeg synes at kurset har været enormt lærerigt og positivt provokerende ? Det har bestemt sat nogle tanker igang som jeg ikke havde i forvejen. Det har givet et super godt grundlag til videre udvikling indenfor den svære samtale. Jeg er sikker på at både mine kollegaer og jeg vil kunne nyde frugterne af dette kursus fremover. Jeg var max motiveret…10 ud af 10 og mange tak for det Lene!

“Et kursus hvor hjertet var i fokus, og hvor vi blev mindet om at empati ikke må undervurderes. Nøglen til godt psykisk arbejdsmiljø er den fine balance mellem empati og kunsten i at lytte, MI-modellen har fået en særlig plads hos mig og den bliver bestemt ikke glemt. Meget givende undervisning med gode praktiske opgaver og en passioneret underviser”.

”Rigtig god form og struktur på kurset.”

”Godt niveau og god vekselvirkning og variation.”

”Jeg har fået en ny tilgang til samtalerne, så man er mere åben over for deres forklaring og deres input.”

”Jeg har lært at stille flere åbne spørgsmål og lytte ‘bag om’ deres ord.”

”Passioneret og erfaren underviser.”

”Professionel i sin formidling af MI-metoden (Motivational Interviewing).”

”Jeg har fået teoretisk viden om konflikter og MI.”

”Jeg har fået forståelse for, hvordan man åbner en samtale og bedre forståelse for kommunikationsform og tilgang.”

”Det er godt at kunne have MI-metoden foran sig og en fælles tilgang.”

“Jeg har fået gode værktøjer til at passe på mig selv i den svære samtale.”