Behandling af depression – Få hjælp til at komme af med din depression

Behandling af depression i København

Depression er noget, der kommer snigende, men du vil mærke mange tegn på vejen som betyder, du kan fange en depression i opløbet. Depression kan afhjælpes med nogle få værktøjer. Depressionsbehandling og psykologbehandling er den bedste vej til at få din depression til at forsvinde vedvarende.

Vidste du, at hver sjette dansker bliver ramt af en depression?  Det betyder blandt andet svækket livskvalitet, tristhed og manglende lyst til livet. Når du har en depression, er det svært at rumme socialt samvær fordi, man simpelthen ikke kan overskue at være til stede og forholde sig til andre mennesker. Når man har en psykisk sårbarhed, kan det tit være rigtigt svært at tale om og få taget hul på det.

Mange bærer rundt på deres depression i al hemmelighed. Man føler sig ofte meget alene og lidt forkert. Men når man får sat navn og tema på, er min erfaring, at det føles som en befrielse.

Ring for en uforpligtende snak eller skriv direkte til mig, Lene fra CopenPsyk, på telefon 60 71 02 75 eller book en tid her

Hvorfor får man depression?

Depression er noget, der kan ramme os alle. Den sætter sig dybt i vores krop og sind. Hvis depression ikke bliver taget alvorligt, og du ikke får behandling, fører den desværre ofte til en angstlidelse. Du vil ofte føle dig isoleret og opleve alvorlige selvværdsproblemer og lysten til at leve mangler m.m. Vi kan alle opleve tristhed i korte perioder, og det kan egentlig bare være et sundt tegn på, at vi ikke er tilfredse. Men opløses denne tristhed, vemod eller sorgfølelse ikke, er der stor grund til at søge depressionsbehandling – og jo hurtigere jo bedre.

Der er mange veje til en depression og den enes depression kan ikke sammenlignes med en andens. Den kan f.eks. være genetisk, men det behøver den ikke nødvendigvis at være. En depression går gennem marv og ben, og den går i høj grad ud over din livskvalitet og lysten til livet. Netop derfor er det en rigtig god ide at søge hjælp til behandling af depression.

Hvad er årsagen til, at DU måske har depression?

Årsagerne til depression er mange og ofte psykisk betinget i én eller anden grad. Nogle af årsagerne kan være, at du i en årrække har gået på kompromis med dine følelser og behov. Det kan også være, du ikke har fået sagt fra, eller du ikke føler, du kommer nogle steder trods mange forsøg. Det kan ligeledes være forventninger til dig selv og dine omgivelser, der ikke er blevet indfriet. Det kan være, du er ulykkelig og ikke kan se dig ud af den sorg eller tunge tristhed, du bærer rundt på. Det kan være en dårlig arbejdsplads, du har været på i alt for lang tid, et destruktivt og dårligt ægteskab eller det kan handle om særlige gøremål, du ikke har fået/kan få ført ud i livet.

Det kan være, du føler dig usikker på dig selv eller måske har urealistiske tanker om noget bestemt. Det er også en mulighed, at du har haft symptomer på stress, som ikke er blevet behandlet, og så er gået over til at blive en depressiv tilstand og en kombination heraf. Fødselsdepression er der også mange, der lider af. Det er en depression, der kan opstå både under og efter graviditet. Depression er ikke en livsfarlig tilstand, men jo før du søger behandling af din depression jo bedre.

Dette er bare nogle få årsager til en depression, men det er altid en individuel sag at have en depression, og lige nøjagtig dine årsager er unikke og skal afdækkes i et personligt program. Det er min erfaring, at det giver det hurtigste og bedste resultat.

Ring for en uforpligtende snak eller skriv direkte til mig, Lene fra CopenPsyk, på telefon 60 71 02 75 eller book en tid her

Hvad er depression, og hvad er symptomerne på depression?

Depression er en tilstand, der kan behandles. Omkring 15 % af befolkningen vil på et tidspunkt i livet få en depression. Det svarer til ca. hver sjette dansker.

Du har måske spurgt dig selv, om du er deprimeret? Og her kan du tjekke, om disse tegn og signaler er noget, du genkender hos dig selv. Depression er et signal på noget i livet, som går én på som oftest. Det er min erfaring i arbejdet med depressionsbehandling, at det er en række af ulykkelige hændelser, kriser negative tanker og følelser, man opsluges af. De bliver tilsammen så belastende, at det udmunder i en depression.

En depression er en psykisk forstyrrelse med forskellige symptomer, der omfatter alt fra en lettere tilstand til alvorlig eller en langvarig tilstand. Depression ledsages ofte af andre psykiske lidelser – især angst er forbundet med depression.

Tegnene på depression er mange, og mange går rundt og spørger sig selv: har jeg en depression? De første symptomer på depression ser du ved en indre uro og ulyst. Du føler dig måske anderledes og mangler lysten til mange ting, eller du har lyst til at gemme dig fra omverden eller tænker om dig selv, at du ikke har noget at tilbyde andre.

Det jeg oftest hører i en depressionsbehandling

’Jeg er utilstrækkelig, mislykket og uværdig’ (Det er min skyld det hele)

’Alt er kedeligt, meningsløst og betydningsløst’ (Der er ikke noget ved noget)

Alt er mørkt og bliver aldrig bedre’ (Livet er håbløst)

Mange, der bærer rundt på en depression, føler sig forkerte og anderledes eller har svært ved at overskue små, simple ting. Kernesymptomer ved depression er nedstemthed, tristhed, nedsat lyst og interesse til ting og sager eller manglende energi og øget træthed. Ledsagende symptomer kan være nedsat selvfølelse og selvbebrejdelse. Der kan være skyldfølelse eller ændring i appetit og vægt samt ændringer i søvnmønster eller nedsat koncentration

Mange ved, at en slags depression ikke nødvendigvis ligner en andens, men langtfra alle ved, at depression også kan føre til angst og stress, hvis man ikke søger behandling i tide. Mange mennesker lider af en gemt depression og har svært ved at definere, hvordan de har og føler det. Det er lidt et tabu og ikke helt ligesom, hvis vi har brækket en arm eller har ondt i en tand for eksempel. Derfor går mange rundt i det skjulte med deres depression.

Hvad opstår en depression af?

Depression er et sæt af særlige anlæg – enten nedarvede eller erhvervet gennem opvæksten, biologisk, personlighedsmæssigt og/eller langvarige sociale belastninger. Det kan komme af ubearbejdede barndomsoplevelser. Det kan være en ustabil opvækst eller omsorgssvigt. Det kan komme sig af mangel på varme og kærlighed i sit barndomshjem eller en stor kontrol eller inkonsistens i opdragelsen. Det kan komme sig af et utrygt tilknytningsforhold til forældrene eller fysiske/psykiske overgreb eller misbrug i dit barndomshjem eller seksuelle overgreb fra en slægtning eller lignede.

Hvordan ser en effektiv behandling ud?

Depression, der ikke tages alvorligt og bliver behandlet seriøst og professionelt, kan få store konsekvenser for dig. Det kan gå hen at blive en form for kronisk lidelse. Det kræver, at du investerer i dig selv og du får en ordentlig depressionsbehandling. Her får du en god plan for dig, som tager højde for dine personlige udfordringer og behov. Jeg kan hjælpe dig af med din depression igennem et seriøst program, hvor vi blandt andet arbejder med dine tanker, oplevelser og de følelser, du er fanget i. Vi arbejder også med en trivselsmodel, jeg har udviklet, der bygger på mine mange års erfaring i at arbejde med forskellige typer af depression og depressive tilstande. Herunder også en maniodepressiv tilstand.

Du får værktøjer til at takle din depression i hverdagen. Samtidig får du lette og holdbare redskaber til at komme fri af din depressive tilstand, så du kan leve et bedre, naturligt liv med glæde og indhold i dit liv.

Hos CopenPsyk får du behandlet din depression ud fra en effektiv metode og et grundigt program. Men det kræver et aktivt valg fra dig side. Nemlig at du engagerer dig og parat til at gøre noget for at få det bedre. Men det er du selvfølgelig også med sikkerhed klar til, for der er ingen der er ramt af en depression, der har lyst til at prøve det igen.

Hvordan foregår et depressionsbehandlingsforløb?

En holdbar depressionsbehandling indebærer for eksempel:

  • At komme psykisk og mentalt i form
  • At få hverdagen til af hænge sammen igen
  • At blive angstfri og slippe af med dine bekymringer
  • Genskabe ro og balance i din krop

Behandling af depression er altid et forløb. Det første, vi skal se på, er, hvordan du kan få lysten og livsglæden ind i dit liv og se på symptomer på depression, der fastholder dig i en negativ og ulykkelig spiral. Derefter tager vi fat på forebyggelse af depression og målet er, at du kommer helt af med din depression. Lige meget hvilken type depression du har eller hvad den kommer af, så finder vi med sikkerhed ud af, hvor skoen trykker.

Behandlingen betyder også at finde frem til de konkrete årsager til din depression og hvilke reaktionsmønstre, du har i den sammenhæng. Vi skal arbejde med konkrete situationer og hændelser og også se på, hvordan depression og pårørende hænger sammen. Vi arbejder ud fra en kognitiv model, som har vist mange positive resultater med depression. Vi arbejder også her med helt konkrete praktiske øvelser og dine tanker.

Du er altid velkommen til at kontakte mig på telefon 60 71 02 75 for en uforpligtende snak for at afklare, om terapi er noget for dig.

Formål og form – hjælp til depression

Formålet er, at du bliver fri af din depression hurtigt og effektivt. Det er vigtig med psykologisk behandling, og at du er i gode professionelle hænder. Du får et godt forløb, der helt konkret er tilpasset dig og dine behov. Vi arbejder ud fra en kognitiv teori og den kognitive diamantmodel på, at du bliver fri for unødvendige bekymringer og uro og bringer balance ind i dit liv igen. Så får du din sunde livsstil og glæde tilbage og bliver fri af depressive tanker.

Det er dig, der skal have styr på depressionen og ikke omvendt. Det kommer du med sikkerhed til her. Du vil opleve at få mere frihed, blive af med negative tankespind, unødvendig kontrol og slippe af med den frygtelige følelse af afmagt der begrænser dig i dit liv. Formålet er også, at du slipper af med den ensomhed eller isolation som depression ofte medfører, fordi mennesker, der ikke trives, lukker sig inde og gemmer sig. Derudover får du sat ord på det, der er særligt svært og vanskeligt ved,  at depressionen har overtaget dit liv. Så vi sørger altså også for, at du er i hænderne på en specialist, der ved en masse om depression, og at du får den bedste hjælp til depression her.

Min erfaring med at arbejde med forskellige typer af depression

Depression kan ramme alle, og jeg har mere end 10 års erfaring med at arbejde med mennesker, hvor depressionen har bidt sig fast, og hvor det nærmest er umuligt eller uoverkommeligt at se sig ud af den.

Jeg har læst psykologi på universitetet og har en kandidatgrad i psykologi. Jeg har hjulpet både unge med depression og voksne med depression. Om det er mænd og depression eller kvinder og depression gør ingen forskel, heller ikke om det er ældre med depression eller yngre. Det er de samme følelser, som jeg har beskrevet og samme typer af symptomer på depression. Det omhandler bare andre emner og tematikker, er min erfaring.

Gennem årene har jeg også haft rigtig mange, der har haft depression i en kombination med angst og/eller stress. Så er du lidt i tvivl eller har brug for at få afdækket nogle spørgsmål så ring meget gerne direkte. Det kan også være, at du allerede kender dine symptomer på depression og søger en professionel med massiv erfaring med behandling af depression, angst og stress, så kan du trygt ringe direkte og få en snak på telefon 60 71 02 75

Du kan læse mere om depression på depressionsforeningens hjemmeside

Udbytte ved depressionsbehandling

  • En komplet afdækning af hvad din depression kommer af
  • Værktøjer til at håndtere din depression
  • Mere livsglæde og balance i dit liv
  • Styr på dine tanker og følelser
  • Kommer af med din depression og dine depressionssymptomer
  • Mere glæde, overskud og livskvalitet

Ring eller skriv gerne for at få uddybet hvordan jeg kan hjælpe dig helt nøjagtigt på:

Tel: 60 71 02 75 eller e-mail: info@copenpsyk.dk

Hvad siger de personer, der har været i behandling af depression hos CopenPsyk?

Du er meget velkommen til at kontakte én af mine referencer, som kan fortælle dig hvordan de er blevet hjulpet og er fri for deres depression i dag

“Før var alting gråt og trist — nu er jeg glad og ser lyst på fremtiden. Fra ikke at kunne komme ud af sengen, til at komme op og i gang hver dag. jeg kan varmt anbefale at tage fat i Copenpsyk og Lene Sheila Gjørup.”

“Jeg kan varmt anbefale Copenpsyk og Lene Sheila Gjørup. Hun har hjulpet mig med at komme videre i min karriere og få styr på mit liv. Hun har givet mig mentalt overskud og lært mig at fokusere i en travl hverdag. Hun har en fantastisk personlighed, arbejder altid målrettet og professionelt og er naturlig i sin tilgang.”

“Jeg kan rumme flere situationer nu og har større overskud, efter jeg har været i et forløb hos Lene. Jeg føler mig stærkere og er ikke bange for at tage ansvar nu.”

Hvor kan jeg få behandling af min depression?

Det foregår hos mig i trygge og hyggelige rammer i København eller i Nordsjælland, hvor min psykologiske praksis er.

Hvor lang tid tager behandling af depression?

Behandling af depression foregår som et forløb med en varighed på 8-12 gange, alt efter hvor lang tid du har gået rundt med din depression og hvilken type, du har. Det kan også være, at det er en svær depression, eller du måske har en periodisk depression, for eksempelvis vinterdepression.