TØR DU AT MÆRKE EFTER…

Mere end 7 procent antages at være ramt af præstationsangst og denne tendens er KUN stigende – læs her hvis du vil vide mere om præstationsangst og hvordan du kan komme den til livs og få samtidig 3 gode råd med på vejen.

Gennem mine +15 års erfaring i at arbejde med mennesker der har præstationsangst og ikke føler sig gode nok, er min oplevelse at mange er både dygtige, målrettede, super-begavet og succesfulde, men alligevel føler de sig utilstrækkelige og har en følelses af ikke at slå til. Deres store frygt er, at andre en dag vil opdage og gennemskue dem og afsløre, at de rent faktisk ikke dur til noget og ikke kan en dyt – at de så at sige har ’bedraget’ sig igennem livet.

Hvis du også kender til de følelser, så læs lidt videre her og bliv klogere på hvad præstationsangst er…

Hvad er præstationsangst?

Præstationsangst betyder, at du vil opleve angst, usikkerhed og uro i forbindelse med at præstere i en eller flere situationer.

Det kan være i arbejdssammenhænge, i sociale sammenhænge eller i eksamenssituationer, til jobsamtaler eller på din uddannelse – du ved bedst selv bedst hvor og hvornår det opstår – det kan også være det handler om, at man er bange for, at “klappen går ned”, tale i store forsamlinger, sige sin mening højt eller at man pludselig ikke kan huske noget eller formulere sig, eller at man er “helt blank”.

Hvordan opstår præstationsangst?

Præstationsangst dækker over forskellige typer af begivenheder og situationer som både kan være meget komplekse og sværere at gennemskue til fulde.

Præstationsangst er ofte noget der kommer snigende.

Angsten for ikke at lykkes og følelsen af ikke at slå til- eller være god nok kan have rødder i mange forskellige oplevelser gennem livet.

Ofte kan det hænge sammen med vores opvækst eller vores relationer. Det kan også være noget der gør at du hænger fast i fortidens kedelige mønstre eller måske altid har haft følelsen af ikke at slå til og være god nok.

Det kan også komme til udtryk gennem længere tids pres eller stress, er min erfaring – indre som ydre. Og det kræver både stort mod og en lille smule detektivarbejde samt et ønske om at forstå sig selv bedre og dybere… men selvfølgelig også at slippe af med de kedelige følelser og ubehagelige tanker.

…derfor søger mange også støtte og hjælp til behandling af deres præstationsangst og usikkerhed. I min psykologiske praksis har jeg set at det på så mange måder kan være både invaliderende og opleves som en utrøstelig hjerteskærende følelse af, ikke at slå til og være god nok – Og som også for den enkelte person kan føles både skamfuldt og håbløst. Og det er lige meget om man er ung eller gammel – om det er på jobbet eller på uddannelsen. Følelserne er de samme!

Hvad fortæller folk om deres oplevelser i behandlingen med Lene og CopenPsyk?

”Det er en befrielse at slippe for mit tankemylder”

”Det er skønt at kunne føle sig fri og mærke ro og balance igen”

”Dejligt at kunne give slip og slippe af med min stress og angst”

”Jeg sover meget bedre om natten”

”Det har givet mig troen og selvtilliden tilbage”

Hvordan kan jeg spotte om jeg har præstationsangst?

  • Hvis jeg tænker meget over hvad andre tænker om mig
  • Hvis jeg ofte bekymrer mig om det er godt nok det jeg gør
  • Hvis jeg ikke kan finde indre ro
  • Hvis jeg sover dårlig og uroligt om natten
  • Hvis jeg har mistet troen på mig selv
  • Hvis mine tanker løber løbsk og jeg bekymrer mig meget
  • Hvis stress har bidt sig fast og går ud over troen på mig selv

Hvilken hjælp har jeg brug for?

Du skal kigge efter en psykolog og terapeut som du kan føle dig tryg ved. I behandling af præstationsangst har det vist sig at kognitiv terapi kombineret med en god relation har stor effekt. Derfor skal du tage en snak og mærke efter om du har en god kemi den psykolog eller terapeut du vælger. Derudover skal du se efter hvilken erfaring terapeuten har. Du skal kigge efter referencer og hvad andre folk har fortalt om deres kognitive forløb.

Du er altid velkommen til at ringe direkte til mig og få en snak om hvad der kunne være bedst for dig i forhold til din situation på telefon 60 71 02 75

 

Du kan også hente din mini-guide helt gratis her hvis du vil vide mere 😊